Hrvaški mediji: Kralj instagrama Pahor na twitterju izdal, da ga vozi nepripasan voznik

05.09.2019 16:37
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Borut Pahor, v prostem času rad tudi tekač.  
Andrej Petelinšek

Z objavo fotografije na twitterju je goreči uporabnik družbenih medijev, predsednik Slovenije in vrhovni poveljnik njenih oboroženih sil Borut Pahor, pri Šibeniku razkril, da voznik njegovega službenega avtomobila (za to pot kombija) ni bil pripasan, ko je vozil predsednika, ki je medtem z zadnjega sedeža vneto spremljal kolesarjenje Slovenca Primoža Rogliča na španski Vuelti, dramatično poroča Index.hr. 

{twitter}https://twitter.com/BorutPahor/status/1168908057088335872{/twitter}

Voznik in obenem varnostnik, ki je bil s predsednikom pred srečanjem treh predsednikov (Hrvaške, Slovenije in Avstrije), v Šibeniku ga je gostila hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović, da je namenoma izključil alarm za vožnjo mimo predpisov, navaja Index.hr.  

Slovenska policija odgovarja

Iz slovenske policije so Indexu odgovorili, navajajo, da se je Pahorjev šofer prilagodil hrvaškemu protokolu in imel tudi spremstvo hrvaške policije. Ker je vozil v spremstvu, voznik ni kršil hrvaških prometnih predpisov, dodaja slovenska policija. Pojasnjuje še, da je po hrvaški zakonodaji vozniku dovoljeno voziti brez varnostnega pasu, če s tem ne ogrožajo varnosti drugih. In slovenski šofer-varnostnik se ni pripel, da bi lahko, če bi prišlo do izrednega dogodka, hitro izstopil iz vozila, slovensko policijo še navaja Index.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta