Hrvaško zajela ohladitev: Rdeči alarm zaradi močnega vetra, del države bo v snegu

STA, M.R.
08.01.2024 10:35

Hrvaško je danes zajela napovedana ohladitev. Temperature so se spustile pod ničlo po vsej državi razen na obali, zaradi orkanske burje pa velja rdeče opozorilo za tri regije ob severnem Jadranu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Danes naj bi pobelilo del Hrvaške.
REUTERS

Pred močnim vetrom in snežnimi padavinami vremenoslovci opozarjajo tudi prebivalce preostalih delov države.

Hrvaški državni hidrometeorološki zavod je rdeče vremensko opozorilo zaradi močne burje z orkanskimi sunki izdal za območje Reke, Kvarner in Velebitski kanal. Veter se bo po napovedih v noči na torek še okrepil. Sunki vetra bi na območju Velebitskega kanala lahko dosegli do 200 kilometrov na uro.

Za zahodno obala Istre in del Dalmacije zaradi močnega vetra velja oranžno vremensko opozorilo.

Zaradi močnega vetra sta po podatkih hrvaškega avtokluba Hak za ves promet zaprta del avtoceste od Zagreba proti Splitu in del Jadranske magistrale.

Za druge dele države vremenoslovci medtem opozarjajo pred snežnimi padavinami in poledico. Na območju Zagreba bi lahko padlo do pet centimetrov snega, v Slavoniji do 10, v goratih predelih v osrednjem delu države pa do 15 centimetrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta