Iz Gaze na Izrael več raket, Izraelci odgovorili s tanki in letali

STA, M.R.
04.05.2019 17:09

Z območja Gaze so danes po podatkih izraelske vojske na Izrael izstrelili 150 raket. Izraelska vojska je odgovorila z letalskimi napadi in tankovskim obstreljevanjem položajev skrajne palestinske skupine Hamas na območju Gaze. Pri tem je bil ubit Palestinec.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Posledice današnjih izraelskih napadov na Gazo.
Reuters

Izraelska vojska je sporočila, da so z območja Gaze danes na izraelsko ozemlje izstrelili 150 raket in da je izraelski protiraketni sistem prestregel več deset raket.
V raketnem obstreljevanju je bila po podatkih policije v Izraelu huje ranjena ženska v kraju Kirjat Gat, ki je od meje z Gazo oddaljen 20 kilometrov. Dva ranjena naj bi bila v mestu Aškelon, raketa pa je zadela tudi hišo blizu tega mesta, medtem ko so druge rakete padle na nenaseljena območja.

Izraelska policija na kraju, kamor je priletela palestinska raketa.
Reuters
Izraelec v svojem stanovanju v mestu Kirjat, ki ga je zadela raketa, izstreljena iz Gaze.
Reuters
Izraelski protiraketni ščit v akciji
Reuters

EU za umiritev napetosti

V uradnem odzivu je Evropska unija obsodila raketno obstreljevanje z območja Gaze. Ob tem so v kabinetu zunanjepolitične predstavnice EU zapisali, da je treba umiriti razmere in zaščititi življenja civilistov. "Izraelci in Palestinci imajo pravico živeti v miru, varnosti in spoštovanju. Le politična rešitev lahko konča nasilje. Napori Egipta in Združenih narodov imajo polno podporo Evropske unije," so še dodali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta