Izrael naj bi v Rafi ubil okoli 300 pripadnikov Hamasa

STA, A.L.
30.05.2024 21:01

Ministrstvo za zdravje v Gazi je sporočilo, da je bilo v izraelskih napadih v zadnjem dnevu ubitih več kot 50 ljudi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Izraelska vojska je 7. maja začela kopensko operacijo v Rafi kljub nasprotovanju mednarodne skupnosti.
EPA

Izraelska vojska je danes zatrdila, da so v ofenzivi v Rafi, ki od začetka meseca poteka na skrajnem jugu Gaze, ubili približno 300 pripadnikov islamističnega gibanja Hamas, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"V operaciji v Rafi smo doslej ubili že okoli 300 teroristov," je dejal tiskovni predstavnik izraelske vlade David Mencer.

Izraelska vojska je danes sporočila, da so njene sile v sredo napadle več kot 50 ciljev na območju Gaze. Vojaki so v Rafi našli orožje, eksploziv in predorske jaške, v Džabaliji na severu Gaze pa so se spopadli z oboroženimi borci, je dodal Mencer.

Ministrstvo za zdravje v Gazi je sporočilo, da je bilo v izraelskih napadih v zadnjem dnevu ubitih več kot 50 ljudi. Na območju Gaze je bilo od 7. oktobra lani po podatkih ministrstva, ki ga vodi Hamas, ubitih več kot 36.200 ljudi, poroča AFP.

Izraelska vojska je 7. maja začela kopensko operacijo v Rafi kljub nasprotovanju mednarodne skupnosti. V Rafo se je zatekla večina beguncev iz drugih delov Gaze. Pred napadom so ZN tam našteli do 1,4 milijona beguncev, od začetka operacije pa je po podatkih agencije ZN za palestinske begunce (UNRWA) območje zapustilo milijon ljudi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta