Joe Biden zmagovalec supertorka, Bernie Sanders zmagal v zelo pomembni Kaliforniji

M.R.
04.03.2020 07:14

Zmagovalec supertorka, volilnega dne za demokrate v 14 ameriških zveznih državah, je nekdanji ameriški podpredsednik Joe Biden. Zmagal je v Massachusettsu, Minnesoti, Oklahomi, Arkansasu, Alabami, Tennesseeju, Severni Karolini in Virginii.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Joe Biden med govorom v Los Angelesu. Ameriški podpredsednik je bil, ko je ZDA vodil Barack Obama. 
Reuters

Največjo lovoriko supertorka pa je pobral Bernie Sanders. Glede na volilne projekcije se mu nasmiha zmaga v Kaliforniji, ki je zadnja zaprla volišča. Joe Biden je sicer zmagal v dveh zelo pomembnih državah. To sta Virginija in Severna Karolina. V Virginiji naj bi Biden osvojil 53 odstotkov glasov, Sanders pa jih je na drugem mestu osvojil 23. 
Glede na izide vzporednih volitev so Bidna večinsko podprli temnopolti volivci, ki so ključni za demokratsko stranko, poroča britanski BBC. "Še kako smo živi," je Biden dejal zbrani množici v Los Angelesu. "Ne bodite v zmoti, ta kampanja bo prisilila Donalda Trumpa, da spakira kovčke," je dodal. 
Na supertorek je razdeljenih 1300 glasov delegatov demokratske stranke, za izvolitev pa jih kandidat potrebuje 1991. Bernie Sanders je zmagal tudi domačem Vermontu, Koloradu in Utahu. 

Bernie Sanders v Vermontu.
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta