Kennedyjeva vdova bo ameriška veleposlanica v Avstriji

STA, Va
07.01.2022 13:44

Na Dunaj je prispela nova ameriška veleposlanica, 67-letna Victoria Kennedy.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Uradno bo vodenje ameriškega veleposlaništva v Avstriji prevzela prihodnjo sredo, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

"Avstrija je prav poseben kraj," je v prvi izjavi v vlogi nove ameriške veleposlanice dejala vdova dolgoletnega ameriškega demokratskega senatorja Teda Kennedyja. Dodala je, da je Avstrijo prvič obiskala, ko je bila še študentka. Napovedala je, da bo kot veleposlanica, ki prihaja iz ameriške zvezne države Louisiana, obiskala vseh devet avstrijskih zveznih dežel.

Mesto veleposlanika ZDA na Dunaju je bilo prazno, odkar je demokrat Joe Biden 20. januarja lani prevzel predsedniški mandat. Z zamenjavo v Beli hiši se je končal mandat veleposlaniku Trevorju Traineju,  ameriškemu poslovnežu, ki ga je za veleposlanika imenoval Bidnov predhodnik Donald Trump.

Svakinja legendarnega predsednika ZDA Johna F. Kennedyja velja za pomemben steber vplivnega političnega klana v ZDA. Uspešna odvetnica je leta 1997 odvetniško kariero obesila na klin in postala politična svetovalka soproga Teda. Pred tem je imela ključno vlogo v predvolilni kampanji za ameriški senat leta 1994, ko je njen soprog premagal republikanskega protikandidata Mitta Romneyja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta