Kijev priznal napad na ruska vojaška oporišča na Krimu

STA, Gr.G.
07.09.2022 20:40

Krimski polotok, ki si ga je Rusija prisvojila leta 2014, je bil v prvih mesecih vojne le redko tarča napadov ukrajinskih sil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Vrhovni poveljnik ukrajinskih oboroženih sil Valerij Zalužni je danes priznal, da je ukrajinska vojska izvedla raketne napade na ruska vojaška oporišča na Krimu. Eksplozije v letalski bazi Saki v začetku minulega meseca, v katerih je umrla najmanj ena oseba, je Moskva doslej pojasnjevala kot nesrečo, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Ukrajina je "uspešno izvedla raketne napade na sovražnikove vojaške baze, vključno z letališčem Saki," je Zalužni zapisal v članku, ki ga je objavila ukrajinska tiskovna agencija Ukrinform.

Reuters

Čeprav je Moskva ta napad doslej zanikala in ga pojasnjevala kot nesrečo, v kateri je prišlo do eksplozije streliva zaradi neupoštevanja varnostnih pravil, pa so satelitski posnetki kazali na verjeten napad ukrajinskih sil, česar pa Kijev takrat ni neposredno priznal. Zalužni je v članku prizadevanja ukrajinskih oboroženih sil, da bi v zadnjih tednih "fizično prenesle spopade" na ozemlje Krima, označil za uspešna.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta