Kučan pokomentiral ovadbo, ki naj bi jo vložili v Srbiji, oglasil se je tudi Lovšin

D.Ži, B.P.
27.06.2019 10:42

Srbski odvetnik, ki preiskuje domnevne vojne zločine nad pripadniki JLA, meni, da nekdanji slovenski predsednik spada v družbo vojnih zločincev, ki so sodelovali pri razbijanju Jugoslavije. Odzval se je Milan Kučan.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Milan Kučan
Robert Balen

Na srbskem tožilstvu za vojne zločine so prejeli kazensko ovadbo proti nekdanjemu slovenskemu predsedniku Milanu Kučanu, piše Politika. Tisti, ki je ovadbo vložil, trdi, da naj bi bil Kučan storil oziroma bil odgovoren za vojni zločin nad ujetniki, poleti 1991 pa celo za genocid.
Ovadbo je vložil odvetnik Dušan Bratić, za katerega beograjski dnevnik piše, povzema pa ga Aljazeera Balkans, da preiskuje domnevne vojne zločine nad pripadniki nekdanje JLA in civilnim prebivalstvom tekom vojnih dogodkov na območju nekdanje Jugoslavije v devetdesetih letih minulega stoletja. Ob Kučanu naj bi bila ovadena tudi Janez Slapar, ki je v tem času bil načelnik TO, in Franc Anderlič, ki je poveljeval eni od enot TO, ter še tri osebe, ki naj bi bile "neposredne izvrševalke zločina".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta