Macronov finančni minister: Naraščanje socialne neenakosti grozi kapitalizmu

23.01.2019 13:24
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bruno Le Maire
EPA

Kapitalizem bi se lahko zrušil, če bo svetovna neenakost še naprej rasla, pravi francoski konzervativni finančni minister Bruno Le Maire, hrvaško tiskovno agencijo Hina povzema danes index.hr. Govoril je na začetku francoskega predsedovanja G7, skupini najbogatejših držav. Predlaga davek na korporacije in boj proti moči multinacionalk. "Kapitalizem si je treba na novo izmisliti ali pa ne bo preživel naraščanja neenakosti," je rekel. "Prišli smo do konca te zgodbe."
Minister to govori v Franciji Emmanuela Macrona, ki mu pravijo predsednik bogatih, po tednih protestov tako imenovanih rumenih jopičev, ki so dvignili glas proti neenakosti v državi, ki je utemeljena na geslu - francoske revolucije - svoboda, enakost, bratstvo.      
Le Maire je iz bogate družine. Njegov oče je bil izvršni direktor francoskega naftnega giganta Total. Zagovarja svobodni trg, vsaj bil je zagovornik krčenja socialne države ...   

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta