Mehka diplomacija

Vojislav Bercko Vojislav Bercko
16.04.2020 19:39

Tudi sicer druga drugi nenaklonjene, da ne rečemo sovražne države si med pandemijo pomagajo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ne samo medicinska oprema, tudi pomoč v hrani je za številne države nujna še bolj kot prej. Posnetek je iz Kenije.
Reuters

Vse državniške poteze iz časov pandemije se bodo nekoč, pa ne v tako daljni prihodnosti, gledale s povsem drugimi očmi kot tiste v normalnih časih. Prijateljske geste bodo oziroma so že še bolj cenjene, sovražne poteze bodo ostale še bolj v želodcu. Računi se sicer ne bodo izstavljali javno in na glas, ampak plusi in minusi ne bodo ostali nepozabljeni.
Zanimiv primer je na primer Kitajska, nenadoma vsa prijazna in sočutna, ki verjetno pomaga vsaj polovici držav na zemeljski obli. Morda zaradi kančka občutka krivde, ker je nevarni novi koronavirus nastal oziroma je bolezen covid-19 izbruhnila prav na njenem ozemlju, morda malo iz preračunljivosti, toda njena mehka "maske" diplomacija ni spregledana. Imidž Kitajske se po tistem, ko jo je ves set z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom krivil za vse zlo in težave, s katerimi se soočamo, počasi, a vztrajno izboljšuje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta