Na Hrvaškem odpirajo hotele in kampe, prispelo približno 22.000 turistov

STA, Gr.G.
25.05.2020 15:35

Južni sosedje pričakujejo, da bodo do konca meseca z uvedbo spletne aplikacije dodatno olajšali vstop državljanom Slovenije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Hrvaška turistična zveza (HUT) je sporočila, da so prejšnji konec tedna na Hrvaškem ob rahljanju epidemioloških ukrepov odprli 133 hotelov in 65 kampov. Hrvaški mediji poročajo, da je bilo v nedeljo na Hrvaškem približno 22.000 turistov. Do konca meseca naj bi dodatno sprostili pogoje za vstop turistov iz držav Srednje Evrope.
Pričakujejo, da bodo do konca meseca z uvedbo spletne aplikacije dodatno olajšali vstop državljanom Slovenije. Spletna aplikacija bo omogočala tudi vzpostavitev hitrega pasu za vstop turistov na meji, je napovedalo hrvaško ministrstvo za turizem.
Do konca maja bodo potovanja čez hrvaško mejo omogočili tudi turistom iz Avstrije, Češke, Madžarske in Slovaške, junija pa tudi iz Nemčije in Poljske, jo dodali v sporočilu za javnost.

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta