Nemška banka kreditirala Trumpa

Srečko Klapš Srečko Klapš
08.07.2019 15:41

Deutsche bank bo do leta 2022 ukinila 18.000 delovnih mest, prestrukruriranje pa jo bo stalo dobrih sedem milijard evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po neuspeli združitvi s Commerzbank želi Deutsche bank znižati stroške za šest milijard evrov predvsem na račun odpuščanj zaposlenih.
Kai Pfaffenbach

Nemška banka Deutsche Bank, ki še vedno čuti posledice minule finančne krize, se je v okviru obsežnega prestrukturiranja odločila, da bo povsem prenehala globalno trgovanje z vrednostnimi papirji, zmanjšala obseg investicijskega bančništva in do leta 2022 ukinila 18.000 delovnih mest po svetu. Načrt prestrukturiranja je v nedeljo sprejel nadzorni svet banke. Glavni izvršni direktor Christian Sewing je po zasedanju nadzornikov sporočil, da so potrdili najbolj temeljito preobrazbo banke v desetletjih. V letu 2022 bo imel ta bančni velikan po svetu še 74.000 zaposlenih. Načrt prestrukturiranja naj bi stal 7,4 milijarde evrov. Banka želi znižati stroške poslovanja za šest milijard evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta