Nepredvidljiv in še kakšen predsednik Trump

zur
23.08.2020 16:29

Starejša sestra je brata Donalda Trumpa opisala kot "krutega človeka in lažnivca", Bela hiša navedb ne komentira, republikanci pa se pripravljajo na svojo konvencijo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ameriški predsednik Donald Trump je v okviru predsedniške kampanje Charlotte v Severni Karolini obiskal letos marca, še pred ukrepi za zajezitev epidemije novega koronavirusa.
Carlos Barria

Maryanne Trump Barry, starejša sestra Donalda Trumpa, je v na skrivaj posnetem pogovoru predsednika ZDA opisala kot krutega človeka in lažnivca. Njene izjave so precej neprijetne za Trumpa, saj ne prihajajo iz ust kakšnega nezadovoljnega poslovnega partnerja ali sodelavca, temveč iz ust ene najbližjih sorodnic.
"Vse, kar hoče, je ugajati svojim volivcem," je dejala 83-letna upokojena zvezna sodnica na posnetkih, ki jih je pridobil časnik Washington Post. "Nobenih načel nima. Nobenih. Samo tvita in laže, moj bog," je dodala.
Posnetke je leta 2018 in 2019 na skrivaj posnela predsednikova nečakinja Mary Trump, ki je minuli mesec izdala knjigo o Donaldu Trumpu z naslovom Preveč in nikoli dovolj: Kako je moja družina ustvarila najnevarnejšega moža na svetu. Bela hiša je njene spomine označila za knjigo laži. Barryjeva je dejala, da je bila zgrožena nad tem, kar delajo z otroki na meji z Mehiko. Ob tem je ugibala, da predsednik verjetno ni prebral njenih mnenj o priseljevanju. "Kaj je sploh prebral?" jo je nato vprašala nečakinja. "Nič. On ne bere," je odgovorila. Svojega brata je označila za krutega človeka. Povedala je tudi, da se je Trump na univerzo vpisal s prevaro. "Na univerzo v Pensilvaniji je prišel, ker je šel nekdo na sprejme izpite namesto njega," je zatrdila in dodala, da se celo še spomni imena tega fanta, povzemajo tuje tiskovne agencije. Bela hiša za zdaj ni komentirala njenih izjav.
Medtem pa se republikanci pripravljajo na svojo konvencijo, ki se prične jutir, in sledi demokratski konvenciji, na kateri so Joeja Bidna potrdili za predsedniškega kandidata. Ni dvoma, da bodo tudi republikanci potrdili Trumpovo kandidaturo za še en štiriletni predsedniški mandat. Trump namerava v ponedeljek obiskati prizorišče v Charlottu v Severni Karolini, kjer bo v živo pristnih okoli 300 delegatov, govor, s katerim bo uradno sprejel nominacijo, pa bo imel v četrtek kar izpred Bele hiše. Trump je bil jezen na vodstvo države Severna Karolina, ker mu ni zagotovilo polne dvorane za četrtkov govor, in je sprva to preselil v Jacksonville na Florido. Vendar pa zaradi krepitve pandemije v tej volilno zelo pomembni južnjaški državi ZDA iz tega ne bo nič.
Organizatorji republikanske konvencije imajo načrt, kako naj bi vse skupaj potekalo, vendar morajo računati na nepredvidljivi dejavnik: Trumpa. Za zdaj naj bi bilo jasno to, da se namerava vklopiti v dogajanje vsak dan konvencije, ne ve pa se še, ali bo to počel v živo ali na daljavo.
Tudi seznam govornikov še ni objavljen. Potrjeno je, da bo v torek pred Belo hišo govorila prva dama ZDA Melania Trump, v sredo pa je osrednji govornik podpredsednik Mike Pence, ki bo govoril iz zgodovinske trdnjave McHenry v Baltimoru. Večina drugih govorov naj bi bila v zvezni dvorani Andrew Mellon blizu Trumpovega hotela. Potrjen je nastop Marka in Patricie McCloskey, ki sta julija pred svojo hišo v St. Louisu pričakala protestnike proti policijskemu nasilju nad temnopoltimi z orožjem in prejela obtožnico, ki jo je Trump označil za sramoto.
Nekaterih govornikov iz leta 2016 ne bo, saj se ubadajo z obtožnicami, kot na primer nekdanji svetovalec za nacionalno varnost Michael Flynn in strateg Steve Bannon, ali so obsojeni, kot je nekdanji šef kampanje Paul Manafort. (zur)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta