Newyorška Metropolitanska opera slavno Ano Netrebko zamenjala z Ukrajinko. To je razlog ...

STA, A.L.
04.03.2022 18:06

Generalni direktor newyorške Metropolitanske opere (Met) Peter Gelb je sporočil, da so slavno rusko sopranistko Ano Netrebko umaknili s programa nastopov, ker ni izpolnila zahteve, da med vojno v Ukrajini javno odreče svojo podporo ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu. Zamenjala jo bo Ukrajinka Ljudmila Monastirska.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Gelb je sporočil, da Netrebko ne bo nastopila aprila in maja v Puccinijevi operi Turandot, niti v Verdijevi operi Don Carlos v prihodnji sezoni. "Gre za veliko umetniško izgubo za Met in za opero. Ana je ena največjih pevk v zgodovini Meta, ampak ko Putin pobija nedolžne žrtve v Ukrajini, ne moremo naprej," je sporočil Gelb.

Netrebkovo bo v Turandotu nadomestila ukrajinska sopranistka Ljudmila Monastirska. Zamenjavo za vlogo Elisabeth de Valois v sezoni 2022-2023 bodo naznanili kasneje.

Monastirska je že pela v Turandotu v Narodni operi Ukrajine in v Bolšoju. V Metu je prvič nastopila leta 2012, ko je pela v Verdijevi Aidi, kar je ponovila še leta 2014. Poleg tega je v Metu nastopila še v operah Tosca, Cavalleria Rusticana in Nabucco.

Sicer pa je nastopala še v milanski Scali, britanski Kraljevi operi, Bavarski državni operi, Dunajski operi, Berlinski operi, v Barceloni in drugje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta