Norveški losos ni kriv za novi izbruh koronavirusa v Pekingu

K. Š., STA
17.06.2020 14:36

Norveške oblasti so zatrdile, da losos iz Norveške ni vzrok za novi izbruh koronavirusa v kitajski prestolnici Peking. Virus so namreč zasledili tudi na deskah za rezanje uvoženega lososa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Iz Pekinga v zadnjem tednu poročajo o novem izbruhu novega koronavirusa, ki je povezan s tržnico Xinfadi.
EPA

"Danes se ukvarjamo s podrobnostmi in lahko potrdim, da se zdi vprašanje rešeno," je povedal norveški minister za ribištvo Odd Emil Ingebrigtsen, poročajo tuje tiskovne agencije. Pojasnil je, da so kitajski in norveški uradniki na torkovem srečanju ugotovili, da norveški losos ni bil vir virusa, ki so ga zaznali na pekinški tržnici mesa, sadja in zelenjave Xinfadi.
Virus so namreč zasledili na deskah za rezanje uvoženega lososa. Kitajska je ustavila uvoz tega mesa iz Evrope, prav tako pa so pekinške trgovine in restavracije lososa umaknile iz ponudbe.
Iz Pekinga v zadnjem tednu poročajo o novem izbruhu novega koronavirusa, ki je povezan s tržnico Xinfadi. V zadnjem tednu so potrdili 137 okužb. Zaradi izbruha so v 29 mestnih soseskah znova uvedli karanteno, obenem pa so znova zaostrili tudi druge ukrepe za zajezitev virusa. Danes so odpovedali več kot 1200 poletov, kar je 70 odstotkov vseh predvidenih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta