Nove informacije: pilot Bryantovega helikopterja zavrnil skrbi glede vremena

STA, Gr.G.
18.06.2020 09:00

Izmenjava sporočil je novo odkritje med 1700 dokumenti, ki so jih v sredo razkrili zvezni regulatorji. Dokumenti še vseeno ne razkrivajo končnih ugotovitev glede razloga za nesrečo, sledilo jim bo še končno poročilo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Večer pred usodnim helikopterskim poletom, v katerem je ameriški košarkar Kobe Bryant izgubil življenje, je posrednik, ki je za zvezdnika NBA urejal polet v Thousand Oaks na severozahodu Los Angelesa pilotu izrazil pomisleke glede napovedanega slabega vremena, piše časnik Los Angeles Times. Naslednje jutro na dan poleta pa je pilot Ara Zobayan posredniku zatrdil, da bi glede vremena "moralo biti vse v redu", kot je razvidno iz na novo objavljenih sporočil. Le uro in pol za tem so Zobayan, Bryant, njegova 13-letna hčerka Gianna in še šest drugih izgubili življenje, ko je helikopter strmoglavil v gosti megli 26. januarja v Calabasasu, 50 kilometrov severozahodno od Los Angelesa.

Razbitine strmoglavljenega helikopterja.
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta