Novinarka po prispevku o Thompsonovi nepremičnini tarča številnih groženj s smrtjo. Napovedala je tožbo proti pevcu

Miha Raičevič
24.08.2021 15:56
Novinarka hrvaške televizije RTL Danka Derifaj je napovedala tožbo proti kontorverznemu pevcu Marku Perkoviću Thompsonu. Očita mu, da na svojem uradnem profilu na Facebooku ni ustavil sovražnih komentatorjev, ki ji zaradi njenega prispevka o njegovi domnevni črni gradnji grozijo s smrtjo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Perković Thompson
Epa

Danka ​Derifaj je za oddajo "Potraga" na televiziji RTL pripravila prispevek o sodnem sporu med pevcem Markom Perkovičem  Thompsonom in sosedi glede njegove hiše v Splitu. Še preden je bil prispevek objavljen, je bila novinarka tarča številnih kritik. Pevec ji je očital, da je vdrla v njegov dom, kjer naj bi vznemirjala njegove mladoletne otroke, in proti njej podal tudi kazensko ovadbo. 

Policija je na kraju ugotovila, da novinarka s snemalcem ni storila ničesar nezakonitega. Zaradi groženj s smrtjo na omenjenem družbenem omrežju ji je policija ponudila tudi zaščito, a je to zavrnila. 

"Vložila sem kazensko prijavo zaradi številnih komentarjev s sovražnim govorom, pozivom k nasilju, ki so že deset dni objavljeni na uradnem profilu pevca Marka Perkovića Thompsona, on pa jih že več dni ne briše, ravno nasprotno, še priliva olje na ogenj z nenehnimi novimi objavami in tako ustvarja ozračje za linč," je včeraj povedala novinarka. Hkrati pa napovedala tudi tožbo proti Thompsonu. 

Izrazila je tudi jezo nad tem, ker "sovražni govor na Hrvaškem ni obsojen in primerno sankcioniran". "Jezna sem tudi, ker razen nekaj političnih skrajnežev, ki so podprli Perkovića, brez da bi poznali celoto, politiki pragmatično molčijo, ob tem pa se odvija pogrom nad novinarstvom. Noro," je zaključila. 

Včeraj se je oglasilo tudi Hrvaško novinarsko društvo (HND), ki je zahtevalo takojšen odziv tožilstva in kulturne ministrice Nine Obuljen Krožinek. "HND je zgrožen zaradi poskusov Marka Perkovića Thompsona, da prepreči objavo televizijskega prispevka o nelegalni gradnji stavbnega objekta na Žnjanu v Splitu, in zgrožen zaradi njegovih komentarjev na uradnem Facebook profilu, zaradi katerih so sledile salve najbolj vulgarnih žaljivk in grožnje s pretepanjem ter s smrtjo naši kolegici Danki Derifaj," je zapisalo društvo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta