Omrežje 5G kaže prve zdravstvene posledice: Ljudje bolni in zaskrbljeni, operaterji ne vidijo težav

A.L.
02.08.2019 11:28

O zdravstvenih težavah so poročali iz več koncev sveta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Z omrežjem 5G bo smiselno najprej zagotoviti pokritost predvsem v mestih, poslovnih središčih in ob prometnih povezavah.
Reuters

V Švici so pred časom na več kot sto lokacijah po vsej državi zagnali omrežje 5G, ki pa že kaže prve posledice. Tuji mediji, med njimi švicarski tednik v francoskem jeziku L’Illustre, je pred kratkim objavil članek o bolezenskih težavah in simptomih, ki jih prebivalci Ženeve občutijo vse od zagona omrežja 5G. Kaj kmalu po postavitvi anten je več stanovalcev v središču Ženeve poročalo o nevsakdanjih simptomih, med katere so sodili močni glavoboli, ki jih pred tem niso bili vajeni, utrujenost, bolečina v prsih, bolečine v ušesih, ki naj bi bile neznosne, pa tudi vsesplošno slabo počutje, kadar so bili doma.
29-letni Švicar je zato poklical švicarskega telefonskega operaterja Swisscom. Potrdili so, da so bili stolpi 5G aktivirani isti dan, kot je občutil nenavadne simptome. Moški, ki je klical operaterja, še zdaleč ni bil edini. Še isti dan naj bi klici deževali, ljudje so poročali, da je njihovo počutje spremenjeno. Odgovor je bil za vse presenetljiv, a enak. Omrežje 5G naj bi bilo legalno. Razlaga, ki Švicarjem ponuja le malo utehe.

Švicarski operater ne vidi težav

Nenavadne zdravstvene težave,  ki jih povzroča omrežje, je pokomentiral tudi tamkajšnji zdravnik dr. Bertrand Buchs, ki je po poročanju Zdravnikov za varno tehnologijo povedal, da njegovo ambulanto obiskuje vse več pacientov z nenavadnimi simptomi. Po besedah zdravnika vlada deluje v nasprotju z zdravo pametjo. "Tvegamo katastrofo. Do zdaj ni bila izvedena še nobena prava raziskava na to temo, kar v resnici ne preseneča. Ta tehnologija je bila razvita na Kitajskem in kasneje v ZDA," razlaga dr. Bertrand Buchs. Dodaja, da so razprave in debate o tej tematiki nujne.
Odzvali so se tudi pri švicarskem operaterju Swisscom, kjer pojasnjujejo, da omrežje 5G omogoča nove priložnosti za stranke in podjetja po vsej državi. Po njihovih besedah gre za novi standard, ki omogoča ekstremno hitre povezave milijonom naprav, stvari, ljudi.

Simptomi identični tistim, za katerimi so trpeli delavci na vojaških radarjih in na stolpih

Sicer pa Švicarji niso edini, ki zaradi novega omrežja, ki mu operaterji pravijo novi standard, ki občutijo zdravstvene težave. Zaskrbljeni nad svojim zdravjem so tudi prebivalci drugod po svetu. Anne Mills, avtorica knjige: All EMFd up – o v knjigi opisuje, kako se je zastrupila z brezžično radiacijo in kako daje nasvete, kako se zaščititi. Med njenim bivanjem v Nemčiji, kjer je delal njen mož, je pisala tudi dnevnik, v katerem je poročala o bolečinah, slabosti in nespečnosti. Njeno zaskrbljenost nad zdravstvenimi simptomi so sicer ovrgli, nemški zdravnik pa je potrdil, da so simptomi povsem identični tistim, za katerimi so trpeli delavci na vojaških radarjih in na stolpih, ki oddajajo valove. S podobnimi simptomi naj bi se soočali tudi prebivalci Kube in Kitajske.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta