Po najavi Milanovićeve predsedniške kandidature: Sok za predsednika z značajem

18.06.2019 09:47
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zoran Milanović
Reuters

Vedelo se je, da bo, če se Zoran Milanović odloči kandidirati za predsednika Hrvaške in se s tem vrne v aktivno politiko, kampanja za nove predsedniške volitve pri sosedih vroča (čeprav ostaja po vseh anketah za zdaj favoritka za še eno izvolitev aktualna predsednica Kolinda Grabar Kitarović), in že je.
Kaže, da ponedeljkova napoved dvojnega nekdanjega, premierja in predsednika SDP, že dviguje nervozo. Za zdaj tako, da, kakor poroča Telegram.hr, politični konkurenti Milanoviću očitajo, da si je - blago rečeno - sposodil vizualno identiteto za kampanjo. Slogan Predsednik z značajem, ki ga je pokazal na facebooku, Hrvate, ki se oglašajo na družbenih mrežah, spominja na oglaševalsko kampanjo znanih dizajnerjev Bruketa&Žinić iz leta 2011 za sok Juicy (Sok z značajem.).
{facebookpost}https://www.facebook.com/ZoranMilanovic/posts/2279090279023266{/facebookpost}
V barvah oziroma logotipu Milanovičeve predsedniške kampanje pa je kontroverzni nekdanji minister za kulturo v prejšnji HDZ-vladi Zlatko Hasanbegović ugledal kar logotip svoje stranke, Neodvisni za Hrvaško. "Razlog je jasen," je izjavil Hasanbegović, "da dobi desno volilno telo."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta