Po potresu v Turčiji izpod ruševin potegnili še tri preživele

STA
18.02.2023 11:43

Ljudje sicer lahko brez vode običajno preživijo približno 72 ur.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
epa

Turški reševalci so 12 dni po uničujočem potresu, ki je prizadel Turčijo in Sirijo, izpod ruševin v okrožju Antakya potegnili še tri preživele, med njimi otroka, a je eden med njimi kasneje umrl v bolnišnici.

Reuters

Na posnetkih, ki jih je danes predvajala turška državna televizija TRT, je videti reševalce, kako na nosilih v reševalno vozilo nesejo moškega in žensko, nedaleč stran pa zdravniki oskrbujejo otroka. Pod ruševinami so bili ujeti 296 ur. Televizija NTV je kasneje poročala, da so vse tri prepeljali v bolnišnico, a je eden od njih podlegel poškodbam. Podrobnosti ob tem niso navedli.

V potresu z magnitudo 7,8, ki je 6. februarja stresel jugovzhod Turčije in severozahod Sirije, je po zadnjih podatkih umrlo več kot 45.000 ljudi, od tega skoraj 40.000 v Turčiji in najmanj 5900 v Siriji. Več deset tisoč ljudi je bilo v potresu ranjenih, več tisoč jih pogrešajo, na milijone pa jih je ostalo brez strehe nad glavo.

epa

Pristojne turške oblasti so v petek sporočile, da okoli 40.000 reševalcev na jugovzhodu Turčije še vedno išče morebitne preživele. Možnosti za preživetje so sicer iz ure v uro manjše, a reševalci v ruševinah kljub zelo nizkim temperaturam občasno še vedno najdejo posamezne preživele. V petek so tako iz ruševin rešili štiri ljudi. Ljudje sicer lahko brez vode običajno preživijo približno 72 ur.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta