Poljski sožalje po nesreči avtobusa izrekla tudi Pahor in Golob

N.S., STA
07.08.2022 08:57

Stanje dveh oseb, ki sta bili hudo ranjeni v sobotni nesreči avtobusa s poljskimi romarji na Hrvaškem, se je ponoči poslabšalo. V nesreči je sicer umrlo 12 ljudi. Poljski sta sožalje izrekla tudi Borut Pahor in Robert Golob.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nesreča se je zgodila blizu Varaždina.
Reuters

Hrvaški mediji poročajo, da se je stanje dveh hudo poškodovanih oseb čez noč poslabšalo. Več informacij naj bi bilo znanih na novinarski konferenci, ki je v varaždinski bolnišnici napovedana za dopoldne.

V nesreči avtobusa na poti v Međugorje je umrlo najmanj 12 ljudi, še 19 je bilo huje poškodovanih.

Nesreča se je zgodila v soboto zgodaj zjutraj na avtocesti od Varaždina proti Zagrebu. Po dosedanjih podatkih je voznik izgubil nadzor nad vozilom, vozilo je prebilo zaščitno ograjo in zapeljalo s ceste.

Po navedbah poljskega ministrstva za zunanje zadeve je bil avtobus tehnično brezhiben. Vozilo je bilo izdelano leta 2011, tehnični pregled je nazadnje opravilo junija letos. Na njem je bilo 42 romarjev ter dva voznika, vse žrtve pa so bili poljski državljani.

Sožalje Poljski sta preko Twitterja izrekla tudi predsednik Pahor in premier Golob.

Pahor je v svojem imenu in imenu državljanov Slovenije izrazil sožalje poljskemu predsedniku Andrzeju Dudi, obenem pa je Hrvaški izrekel iskreno zahvalo za ukrepanje in pomoč ob nesreči ter vsem poškodovanim zaželel hitro okrevanje.

Golob pa je sožalje izrazil poljskemu kolegu Mateuszu Morawieckemu, izraze globokega sočutja pa je namenil vsem družinam preminulih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta