Predsednikovemu spremljevalcu policija zasegla večjo količino kokaina

STA, A.L.
27.06.2019 18:20

Policija je brazilskemu letalskemu častniku, ki naj bi spremljal brazilskega predsednika Jaira Bolsonara z vrha G20 na Japonskem v Brazilijo, v torek na letališču španske Seville zasegla 39 kilogramov kokaina, ki ga je imel v svoji prtljagi in ga aretirala, poroča britanski BBC. Bolsonaro je bil v času aretacije na drugem letalu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Bolsonaro je na Twitterju sporočil, da je pozval ministrstvo za obrambo, naj sodeluje s španskimi oblastmi in naj častniku, če bo spoznan za krivega, sodijo in ga obsodijo v skladu z zakonom.
Brazilsko obrambno ministrstvo je v sporočilu za javnost zapisalo, da je bil v torek na letališču v Sevilli pridržan letalski častnik, ki ga sumijo prevažanja prepovedanih drog. Dodali so, da zadevo preiskujejo in da bo preiskavo začela vojaška policija.
Po poročanju brazilskih medijev je osumljeni v preteklosti spremljal tri različne brazilske predsednike na 29 potovanjih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta