Preobrat v zgodbi o ruski deklici, ki je zaradi protivojne risbe končala v sirotišnici

M.R.
06.04.2023 10:26

V zgodbi o ruski deklici, ki je zaradi svoje šolske risbe, na kateri je tudi ukrajinska zastava, pristala v sirotišnici, se je zgodil preobrat. Zdaj živi z materjo, česar pa si sprva sama ni želela.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maša Moskaljova s svojo protivojno risbo.
Twitter

Agencija Reuters navaja neimenovane ruske vire, ki so potrdili, da naj bi bila 13-letno Mašo iz sirotišnice vzela njena mama, ki sicer prej ni živela z njo in otrokovim očetom. Slednji je zaradi risbe, na kateri je njegova hči uprizorila posledice vojne v Ukrajini - narisala je rakete ob ruski zastavi, ki letijo proti materi z otrokom ob ukrajinski zastavi -, pristal v zaporu.

Aleksej Moskaljov je bil zaradi "diskreditacije ruske vojske" obsojen na dveletno kazen. Še pred izrekom sodbe je pobegnil iz hišnega pripora in zbežal v Belorusijo, kjer pa so ga dva dni pozneje prijeli. Za zdaj ni znano, kje je. 

Mednarodno kazensko sodišče v Haagu je pretekli mesec sicer izdalo nalog za aretacijo ruskega predsednika Vladimirja Putina in Marije Lvove Belove, ruske zastopnice otrokovih pravic. Slednja je dejala, da Maša sprva ni želela k svoji materi in da si je pozneje premislila.

"To mi je sama povedala v telefonskem pogovoru. Olga (mama) jo je že odpeljala iz centra za otroke brez oskrbe. Upajmo, da se bo za mamo in otroka vse izšlo dobro. Srečna sem, ker smo priča njuni ponovni združitvi," je povedala Lvova Belova, ki je na svojem kanalu na omrežju Telegram objavila tudi fotografijo, prikazovala naj bi deklico z materjo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta