Prepolovitev delovne sile: Swissport bo v Veliki Britaniji odpustil več kot 4000 ljudi

Gr.G., STA
24.06.2020 14:30

Brez dela bi lahko po navedbah britanskih medijev ostalo do 4556 od skupno 8500 zaposlenih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Socialna distanca potnikov na letališču Heathrow.
Reuters

Podjetje Swissport, ki nudi storitve letalski industriji, je napovedal ukinitev več kot 4000 delovnih mest v Veliki Britaniji. Delovno silo na Otoku bo s tem približno prepolovil. Kot razlog je navedel globalno pandemijo bolezni novega koronavirusa, zaradi katere so letala prizemljena. "Ko letala ne letijo, naš vir prihodka izgine," je situacijo opisal glavni izvršni direktor Swissporta za Veliko Britanijo in Irsko Jason Holt. Po njegovih besedah bodo odpustili "več kot 4000 ljudi". Swissport se mora po navedbah Holta "prilagoditi žalostni realnosti, da enostavno v zraku ni dovolj letal, da bi naše podjetje lahko delovalo kot pred covidom-19, in še nekaj časa ne bo moglo".
Globalni letalski sektor je pandemija covida-19 močno prizadela. Nemški letalski prevoznik Lufthansa bo zaradi nje ukinil 22.000 delovnih mest, obsežna odpuščanja pa so napovedala tudi druga podjetja. Strokovnjaki svarijo, da bi lahko trajalo več let, da se število letalskih potnikov povrne na predkrizno raven. Swissport sicer opravlja oskrbo zrakoplovov in skrbi za letalski tovor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta