Prijeli so 250 kilogramov težkega terorista: Odpeljati so ga morali s tovornjakom

M.R.
17.01.2020 20:10
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

V Iraku so ta teden prijeli člana teroristične organizacije Islamska država (IS) Abuja Abdula Barija, ki je predstavljal veliko težavo za pripadnike iraških varnostnih sil. Pa ne zato, ker bi bil tako nevaren, ampak zaradi svoje teže. 
Bil je pretežak, da bi ga lahko v prostore policije odpeljali z avtomobilom, zato so ga morali vkrcati na tovornjak in odpeljati. Abdul Bari, znan tudi pod vzdevkom Šifa al-Nima tehta namreč kar četrt tone. 
{twitter}https://twitter.com/Imamofpeace/status/1217964563229859841{/twitter}
Iraške sile so ga prijel v Mosulu, sumijo pa ga, da je ukazoval fatve (v islamu pravna mnenja), zaradi katerih so pobili številne učence, svetnike in napadali džamije. Iz iraške policije so sporočili, da je bil eden glavnih predstavnikov zloglasne IS. 
Na fotografijah aretacije je mogoče videti, da so ga namestili na zadnji del tovornega vozila, saj ga v osebno vozilo niso uspeli spraviti. 
"Navdušen sem, ker je bil v Mosului prijet Jabba Hutt Islamske države. Odgovoren je za umore moških, žensk in otrok. Ta žival je posiljevala in ubijala," je na Twitterju zapisal Britanec, ki je sodeloval v boju proti IS. Pri tem je imel v mislih lik iz filmske sage Vojna zvezd.
{twitter}https://twitter.com/StarWarsPR/status/1217425923949191170{/twitter}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta