Rusija trdi, da je preprečila več napadov z droni na Moskvo

STA, M.R.
21.08.2023 16:15

Ruska zračna obramba je danes preprečila več napadov na Moskvo z ukrajinskimi brezpilotnimi letalniki, je sporočilo rusko obrambno ministrstvo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Posledice sestrelitve ukrajinskega drona nad Moskvo pred desetimi dnevi.
Reuters

Dodalo je, da napadi niso terjali žrtev ali povzročili škode na infrastrukturi. So pa začasno ohromili promet na moskovskih letališčih Vnukovo in Domodedovo.

Prvi domnevni ukrajinski napad z brezpilotnim letalnikom naj bi ruske sile preprečile okoli 6. ure zjutraj po srednjeevropskem času, je sporočilo rusko obrambno ministrstvo in dodalo, da je sestreljen dron strmoglavil v vasi Pokrovskoje jugozahodno od prestolnice.

Le nekaj ur pozneje naj bi ruska zračna obramba sestrelila dron v kraju Istra severozahodno od Moskve. Guverner ruske regije Kaluga Vladislav Šapša pa je sporočil, da so ruske sile preprečile napad tudi v njegovi regiji. Dodal je še, da žrtev ali škode na infrastrukturi ni bilo.

Zaradi napadov je bil za nekaj časa ustavljen promet na moskovskih letališčih Vnukovo in Domodedovo.

Ruska prestolnica Moskva z okolico, ki leži približno 500 kilometrov od ukrajinske meje, je bila od začetka vojne v Ukrajini februarja lani redko tarča ukrajinskih napadov, vendar so ti v zadnjem času vse pogostejši.

V začetku maja sta bila dva drona sestreljena nad Kremljem, nedolgo zatem pa so ukrajinski droni zadeli več stolpnic v Moskvi. V začetku julija je Rusija sporočila, da je sestrelila pet ukrajinskih dronov, ki so ovirali delovanje letališča Vnukovo, protiletalska obramba pa naj bi ukrajinski dron v bližini prestolnice sestrelila tudi v nedeljo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta