Rusko letalo zaradi incidenta s potnikom, ki je hotel v Afganistan, zasilno pristalo

STA, VČ
22.01.2019 15:26
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je ilustrativna. 
Reuters

Eden od potnikov je danes nekaj minut po vzletu iz sibirskega mesta Surgut skušal prevzeti nadzor nad letalom, ki je bilo na poti v Moskvo, in ga preusmeriti proti Afganistanu. Pilotu je uspelo preprečiti ugrabitev letala in je zasilno pristal v kraju Hanti Mansijsk. Oblasti so moškega po pristanku aretirale, poročajo tuje tiskovne agencije.
Ruski protiteroristični odbor je sporočil, da je letalo družbe Aeroflot, ki je bilo na poti iz Surguta na zahodu Sibirije proti Moskvi, "spremenilo pot na zahtevo enega od potnikov". Pilot pa se je nato hitro odločil za pristanek v sili v mestu Hanti Mansijsk, kjer so oblasti pridržale domnevnega ugrabitelja letala.
Dodatnih informacij niso sporočili, saj incident še preiskujejo. Ruski potnik je domnevno skušal letalo preusmeriti proti Afganistanu. Grozi mu do 12 let zapora. Nekateri ruski mediji so še pisali, da ima moški domnevno psihične težave in da so ga v preteklosti že pridržali zaradi alkoholiziranosti. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta