Sarajevo: Dan pred Parado ponosa, shod za ohranitev tradicionalne družine

Udeleženci z jasnim stališčem: Geji in lezbijke lahko paradirajo, vendar to, za kar se zavzemajo, niso vrednote, na katerih temelji tukajšnja družba.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na shodu Dan tradicionalne družine je bilo veliko pokritih muslimank. 
Robert Balen

"Ali ni povsem samoumevno, zakaj sem tukaj? Moški brez ženske ne more imeti otrok. Brez otrok pa bo konec naše civilizacije," nam je na vprašanje, zakaj se udeležuje manifestacije Dan tradicionalne družine, odgovoril Fahrudin, moški srednji let, ki je tako kot drugi udeleženci v rokah nosil zastavico, na kateri sta bila upodobljena moški in ženska. Upokojena ekonomistka Ramizija, ki je nosila tradicionalno muslimansko naglavno ruto, pa je dodala, da geji in lezbijke ne morejo biti vzor družbi, zato tudi nimajo pravice do poroke in posvojitve otrok. "Vsak si lahko izbere svojega partnerja, vendar naj se ne upirajo naravnim zakonom," je bila jasno. Ob dodatku, da podpira vse dobre ljudi. Na vprašanje, ali geji in lezbijke to niso, pa je odvrnila, da ne ve, saj jih ne pozna.

Le dan pred prvo Parado ponosa, ki bo potekala pod sloganom "Ima izać", shod nasprotnikov pravic gejev in lezbijk.
Robert Balen
Nasprotniki priznanja pravic gejem in lezbijkam na shod pripeljali tudi otroke.
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta