Šarec: Na mizi ni slab predlog, Timmermans je zagotovo dober kandidat

STA
30.06.2019 17:58

O besedah francoskega predsednika Emmanuela Macrona, da bi morali dva ključna položaja zasesti ženski, je Šarec dejal, da ne ve, kateri ženski naj bi bili v igri. Dejal je tudi, da v predlogu, ki ga je videl, ni dveh žensk.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Premier Marjan Šarec je ob prihodu na izredni vrh EU ocenil, da predlog o razdelitvi vodilnih položajev, ki kroži, ni slab. Po scenariju, ki kroži neuradno, naj bi predsednik Evropske komisije postal socialist Frans Timmermans. "On je zagotovo dober kandidat," je odgovoril Šarec na vprašanje, ali je Nizozemec sprejemljiv za Slovenijo.
"Zdaj smo videli nek predlog. Za moje pojme to ni slab predlog. Tudi če bi se tako zgodilo, je to kar dober predlog," je dejal premier. A na konkretnejša vprašanja je odgovoril le, da je težko ob prihodu na vrh opisovati podrobnosti.
Neuradno sicer kroži scenarij, po katerem naj bi položaj predsednika Evropske komisije pripadel socialistom, položaj predsednika Evropskega parlamenta in visoki zunanjepolitični položaj desnosredinski Evropski ljudski stranki (EPP), položaj predsednika Evropskega sveta pa liberalcem.

epa
epa
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta