Severna Koreja izstrelila še dve balistični raketi

STA
14.03.2023 07:45

Pjongjang bi lahko v prihodnjih dneh še stopnjeval preizkuse orožja kot odgovor na skupne vojaške vaje ZDA in Južne Koreje, ki bodo predvidoma potekale do 23. marca.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Severna Koreja je v jutranjih urah poskusno izstrelila dve balistični raketi kratkega dosega proti svojim vzhodnim vodam, kar je neposredni odziv na začetek skupnih vojaških vaj ZDA in Južne Koreje, so sporočili vojaški uradniki v Seulu.

Južnokorejsko vojaško poveljstvo je sporočilo, da sta bili izstrelitvi izvedeni iz jugozahodnega obalnega mesta Jangyon. Rakete so preletele Severno Korejo in pristale v morju ob vzhodni obali te države.

Po besedah načelnika generalštaba je južnokorejska vojska okrepila nadzor in ohranila pripravljenost v tesnem sodelovanju z ZDA.

Prejšnji teden je severnokorejski voditelj Kim Jong Un ukazal svojim vojakom, naj bodo pripravljeni odbiti "besneče vojne priprave".

V ponedeljek je Severna Koreja sporočila, da je s podmornice poskusno izstrelila dve manevrirni raketi, kar je prvič, da je izvedla tovrstno izstrelitev. Pri vseh prejšnjih podvodnih izstrelitvah je uporabila balistične rakete.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta