Smrt navijača: Tiralica za grškim državljanom, ki je na družbenih mrežah objavil, da je sodeloval v izgredih

Va
18.08.2023 11:47

Grški mediji poročajo, da se pripravljajo nova prijetja hrvaških in grških državljanov zaradi izgredov, v katerih je v začetku avgusta umrl 29-letni grški navijač.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Grški pravosodni organi pripravljajo štiri ali pet novih prijetij hrvaških in tudi grških huliganov, poroča Dnevnik.hr, kljub temu da jih je bilo prijetih že 105. Pot novim aretacijam hrvaških nogometnih navijačev naj bi bila odprla vozila, ki jih je policija v dogodku zaplenila. 

Preiskava se zdaj osredotoča na posnetke nadzornih kamer, forenzično analizo na mestu incidenta najdenih predmetov, sledi krvi in na DNK-analizo prijetih in pridržanih osumljenih za vpletenost v smrt Michalisa Katsourisa. Devetindvajsetletni Grk, navijač nogometnega kluba AEK, je umrl za posledicami vbodnih ran, ki jih je dobil v spopadu med navijači AEK-ja in Dinama iz Zagreba v začetku avgusta. Zaradi hudih izgredov je bila nogometna tekma nato odpovedana. 

Po poročanju portala Newsit je razpisana tiralica za grškim državljanom A. D., spričo njegovih objav na  družbenih mrežah, v katerih je trdil, da je sodeloval v incidentih in da ga išče policija.

V grških medijih so se medtem pojavili vznemirjajoče nazorni posnetki zadnjih trenutkov umrlega Grka: ko pride v kiosk in se poskuša skriti za hladilnikom. Prodajalka mu, krvavemu, nato poda robec. Očitno je, da je poškodovan. Na tretjem posnetku se pojavi še ena oseba in mu poda vodo. Na zadnjem pa poškodovani navijač poskuša vstati, a se v istem trenutku zgrudi.     

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta