(SVET) Stolp v Pisi znova odprt za turiste

STA, D.Ži
31.05.2020 09:00

V Braziliji se je v 24 urah okužilo kar 33.274 ljudi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
epa

16.43

Stolp v Pisi so znova odprli za turiste

Znameniti poševni stolp v Pisi, ki so ga zaprli zaradi novega koronavirusa, je danes po treh mesecih znova odprl svoja vrata za obiskovalce. Teh je bilo sicer bolj malo.

epa

V Iranu več kot 150.000 okuženih z novim koronavirusom

Teheran, 31. maja - Iranske oblasti so danes sporočile, da so v državi zabeležili že več kot 150.000 okuženih z novim koronavirusom. Število okužb v tej državi na Bližnjem vzhodu znova narašča, potem ko je bilo 2. maja na najnižji točki od izbruha epidemije v državi februarja.

epa

V Braziliji rekordno število novih okužb z novim koronavirusom

V Braziliji so v soboto zabeležili rekordno število novih okužb z novim koronavirusom v enem dnevu. Kot je sporočilo tamkajšnje ministrstvo za zdravje, se je v 24 urah okužilo 33.274 ljudi. Skupno je za koronavirusno boleznijo 19 v tej državi umrlo 28.834 ljudi, s čimer se je Brazilija po številu smrtnih žrtev zavihtela na četrto mesto na svetu.

epa

Brazilski predsednik kljub številnim okužbam želi nazaj nogomet

Brazilski predsednik Jair Bolsonaro kljub številnim okužbam z novim koronavirusom v državi želi, da bi se nogomet čim prej vrnil v življenja Brazilcev. Brazilija trenutno velja za žarišče izbruha virusa SARS-CoV-2 v latinski Ameriki, kar pa Bolsonara ni odvrnilo od novih kontroverznih navedb za eno od brazilskih radijskih postaj. Bolsonaro je dejal, da nogometaši niso izpostavljeni tolikšnemu tveganju ob zagonu prvenstva. "Nogometaši so mladi športniki, zaradi česar bi bila nevarnost za smrt ob morebitni okužbi drastično manjša." Tekmovanje med brazilsko elito, ki bi se moralo začeti v mesecu maju, želi zagnati predvsem zaradi naraščajoče brezposelnosti in agonije, ki jo ta v kombinaciji z virusom prinaša s seboj, je dejal za Radio Guaiba. "Nogometaši med elito zaslužijo ogromno denarja, toda nogomet moramo zagnati predvsem zaradi tistih, ki s tem nahranijo svoje družine," je še dodal brazilski predsednik. Nogomet je v Braziliji na regionalni ravni ustavljen vse od sredine marca. Že takrat pa je Bolsonaro naletel na hude kritike, ko je dejal, da mu kot nekdanjemu nogometašu novi koronavirus predstavlja zgolj lažji prehlad. V Braziliji, kjer je število okužb naraslo do pol milijona, je do sobote umrlo 27,878 ljudi, kar je več kot v Španiji, s čimer zdaj največja država v Južni Ameriki zaseda peto mesto na lestvici smrtnih žrtev v svetu zaradi pandemije covida-19.
9.00

Število okuženih preseglo šest milijonov

Število okuženih z novim koronavirusom po svetu je preseglo šest milijonov. Po najnovejših podatkih ameriške Univerze Johnsa Hopkinsa je bilo davi okuženih že več kot 6.063.000 ljudi, skoraj 370.000 jih je umrlo za covidom-19.

EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta