(SVET) V Pekingu 21 novih okužb s koronavirusom, Na Madžarskem konec izrednih razmer zaradi pandemije

STA, Gr.G.
18.06.2020 10:10

Na Madžarskem je še naprej obvezna uporaba zaščitnih mask v javnem prevozu in trgovinah, prireditve z več kot 500 udeleženci ostajajo prepovedane.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Testiranje prebivalcev v Pekingu
Reuters

12:32
V Pekingu so v zadnjem dnevu potrdili 21 novih okužb s koronavirusom. Od novega izbruha na večji tržnici pred enim tednom pa so skupno potrdili 158 okužb. Preventivno so na novo uvedli omejitve potovanja za skoraj pol milijona ljudi. Oblasti nadaljujejo ukrepe za zajezitev okužbe. Med drugim izvajajo množično testiranje, saj v prestolnici dnevno testirajo tudi 400.000 ljudi in uvajajo karanteno. Oblasti skrbi, da se bo virus hitro razširil, saj je po ocenah oblasti tržnico, na kateri prodajo več kot 70 odstotkov vse zelenjave in sadja za Peking, od 30. maja obiskalo več kot 200.000 ljudi.
V veljavi ostaja drugo najvišje varnostno opozorilo. Potovanja so možna le, če je posameznik prej opravil testiranje za novi koronavirus. Kdor živi na bolj ogroženem območju, pa ne sme več zapustiti Pekinga. Nekatere soseske so popolnoma zaprte.
Skupno je Kitajska v zadnjem dnevu potrdila 28 novih okužb, med njimi so bili štiri okužbe vnesene iz tujine. Nove okužbe so potrdili tudi v provinci Hebei ob Pekingu in preventivno omejili potovanja na območju okrožja Anxin, kjer živi okoli 460.000 ljudi.

EPA

Na Madžarskem konec izrednih razmer zaradi pandemije

Reuters
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta