Trije od petih pirotehnikov, ki so umrli v eksploziji v Jemnu, iz Hrvaške, BiH in s Kosova

STA, VČ
21.01.2019 22:00

Reški Novi list je neuradno objavil inicialke umrlega Hrvata, ki naj bi bil iz Slavonije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Minsko polje z značilnim opozorilom. 
Reuters

V Jemnu je v nedeljo umrlo pet profesionalnih pirotehnikov. Umrli so v eksploziji vozila, ki je peljalo mine na uničenje, je danes potrdila savdska kraljeva organizacija za humanitarno pomoč. Med umrlimi so trije državljani BiH, Hrvaške in Kosova ter dva državljana Južnoafriške republike.
V nesreči, ki se je pripetila v osrednji jemenski provinci Marib, je bil huje ranjen tudi pirotehnik iz Velike Britanije, je danes poročal angleški časnik Daily Mail na svoji spletni strani. Kot dodaja, savdska organizacija ni objavila imen umrlih in ranjenih pirotehnikov. Reški časnik Novi list je neuradno objavil inicialke umrlega Hrvata, ki naj bi bil iz Slavonije. V Jemnu naj bi bil delal za eno mednarodnih podjetij za razminiranje.
Združeni narodi so ocenili, da zaradi državljanske vojne med prosavdskimi in proiranskimi skupinami, v Jemnu poteka ena najhujših humanitarnih kriz na svetu, v kateri pomoč potrebuje 24 milijonov ljudi, milijon ljudi pa trpi z lakoto. Od leta 2015, ko se je vojaška koalicija na čelu s Savdsko Arabijo pridružila jemenskim vladnim silam v bojih proti upornikom, ki jih podpira Iran, je v spopadih umrlo najmanj 10.000 ljudi, je še poročal Daily Mail.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta