Ustreljeni socialni delavec še v smrtni nevarnosti, znane nove podrobnosti o napadu

M.R.
10.07.2019 10:43
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Ranjeni socialni delavec, ki ga je včeraj med napadom v hrvaškem mestu Đakovo ustrelil prejemnik socialne pomoči, je še vedno v smrtni nevarnosti, zdravniki v osiješki bolnišnici pa se še borijo za njegovo življenje. 
Policija je med tem že prijela 61-letnega napadalca, ki je okoli poldneva prišel v tamkajšnji center za socialno delo, nato pa z malokalibrsko pištolo v glavo ustrelil socialno delavko, ki je na kraju umrla, ter v sosednji sobi še pravnika na centru. 
Storilec je nato brez težav zapustil center, se usedel na kolo in se odpeljal proti domu, kjer je živel skupaj s 95-letnim očetom. V bližini naj bi odvrgel kolo, nato pa po bližnjicah prečkal polja. Policija ga je približno osem ur pozneje izsledila na njivi v bližini avtoceste, ki vodi do Osijeka. Oboroženi morilec se je predal. 
Ubil je socialno delavko, ki je bila dolga leta njegova skrbnica. Kolegi so jo opisali kot zelo skrbno, storilec pa je poznal tudi pravnika, saj je ta po pisanju portala Index delal tudi na njegovem primeru. Svetoval naj bi v postopku prevzema lastnine, ki naj bi jo storilcu daroval njegov oče, socialni center pa naj bi mu pomagal, da bi to lastnino prevzel. 
Socialne delavke so za Index tudi povedale, da je njihova ubita kolegica pred kratkim prijavila, da se je napadalcu poslabšalo duševno zdravje. Posumila je, da se je odpovedal terapiji. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta