V Boliviji nasprotniki predsednika Moralesa zasedli državno televizijo in radio

STA, M.D.
10.11.2019 12:50

Nasprotniki ponovne izvolitve bolivijskega predsednika Eva Moralesa so v soboto zvečer po lokalnem času zasedli državno televizijo Bolivia TV in radijsko postajo Patri Nueva in dosegli njuno prekinitev oddajanja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po včerajšnjem protestu proti predsedniku Evu Moralesu so njegovi nasprotniki zasedli dva medijev.
Reuters

Evo Morales je na Twitterju objavil, da so organizirane skupine grozile in ustrahovale zaposlene na obeh medijih. "Pravijo, da branijo demokracijo, a se obnašajo kot v diktaturi," je ob tem zapisal.
Vse od predsedniških volitev 20. oktobra Bolivijo pretresajo izgredi med pristaši različnih političnih taborov. Moralesovi nasprotniki oporekajo njegovi zmagi v prvem krogu volitev. Nekdanji predsednik Carlos Mesa, ki se je na volitvah uvrstil na drugo mesto, Moralesu očita volilno prevaro. Po nekaterih navedbah so se protivladnim protestom v večjih bolivijskih mestih nazadnje pridružili tudi policisti.
59-letni Morales je na čelu Bolivije vse od leta 2006. Tokrat je kandidiral za tretji predsedniški mandat, čeprav bolivijska ustava predvideva samo dva mandata. Morales je to oviro premagal s pomočjo pravosodja, ki je razsodilo, da omejitev števila predsedniških mandatov pomeni kršitev človekovih pravic. Sedanji predsednik si želi, da bi na oblasti ostal vse do 200. obletnice Bolivije leta 2025.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta