V Franciji ob pobegu zapornika ubita dva policista

STA, A.L.
14.05.2024 13:51

Zapornik, ki so ga prevažali, je pobegnil z napadalci.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po poročanju britanskega BBC sta bila v napadu ubita dva policista.
M.r.

V napadu na zaporniški kombi sta bila danes v bližini mesta Rouen na severozahodu Francije ubita dva pravosodna policista, je sporočila pariška tožilka Laure Beccuau. Še najmanj dva policista sta bila ranjena. 

Francoski predsednik Emmanuel Macron je obljubil, da bodo naredili vse, da najdejo odgovorne. Podobno je sporočil pravosodni minister Eric Dupond-Moretti. Pobeglega zapornika in njegove pomočnike namreč še vedno iščejo.

Vir pri policiji je sprva za AFP dejal, da so umrli trije uslužbenci zapora in dodal, da so se napadalci s prizorišča odpeljali v dveh terenskih vozilih. Enega so kasneje našli zoglenelega.

Napad, ki naj bi ga bila izvedla skupina kriminalcev, se je zgodil okoli 11. ure po lokalnem času na cesti v kraju Incarville v bližini Rouena, od koder so zapornika prevažali v kraj Evreux slabih 70 kilometrov južneje. V streljanju naj bi bil ranjen tudi eden od napadalcev.

Zapornika Mohameda Amro, rojenega leta 1994, so prejšnji teden obsodili zaradi ropa, obtožen pa je tudi ugrabitve s smrtnim izidom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta