V nesreči na vaji v Bolgariji umrl kanadski padalec

STA, A.L.
18.06.2019 15:19

V nesreči na Natovi vojaški vaji v Bolgariji je v ponedeljek zvečer umrl kanadski padalec, še en Kanadčan in dva Američana pa so bili ranjeni, poročajo bolgarski mediji. Ponesrečili so se med nočnim skokom iz letala z višine okoli 400 metrov, je danes pojasnila tiskovna predstavnica bolgarske vojske Violina Valeva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Tiskovna predstavnica bolgarske vojske ni pojasnila več okoliščin nesreče, niti nacionalnosti ponesrečenih vojakov. So pa o podrobnostih poročali bolgarski mediji.
Po navedbah bolgarskega Dnevnika in portala trafficnews.bg se je nesreča zgodila v bližini letališča Češnigrova na jugu države v okolici Plovdiva. Ponesrečenemu Kanadčanu se ni odprlo padalo. Ostali trije, ki so bili poškodovani, naj bi bili blizu, pri skoku pa so utrpeli zlome nog in rok. A njihove poškodbe naj ne bi bile kritične.
Do nesreče je prišlo na vaji Hiter odgovor, ki jo vodijo ZDA. Vaja poteka od 11. do 24. junija v Bolgariji, na Hrvaškem in Romuniji, na njej pa sodeluje 5600 vojakov iz osmih zavezniških držav. Med njimi je tudi skoraj 1500 padalcev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta