V požaru na ruski podmornici umrlo najmanj 14 mornarjev

M.R.
02.07.2019 15:55
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

V požaru na ruski podmornici je umrlo 14 mornarjev, poroča ruska televizija RT. Gre za jedrsko podmornico AS-12, ki je bila na znanstveni misiji, v okviru le-te pa so mornarji opravljali biometrične meritve, je sporočilo rusko obrambno ministrstvo.
Incident se je zgodil že včeraj, zdaj pa so podmornico že prepeljali v kraju Severomorsk, kjer je glavna baza severne folote ruske mornarice. 
"Požar je izbruhnil na krovu raziskovalnega plovila, ki je za rusko mornarico preučevalo morsko okolje v oceanu," je povedal predstavnik ruskega obrambnega ministrstva. Razlogi za incident za zdaj niso znani.
Podmornica AS-12 je znana tudi pod psevdovnimom "Losharik" in je bila prvič operativna leta 2003. Njena posebnost naj bi bila, da lahko deluje v ekstremnih globinah, pri čemer pa ni znano, kako globoko se lahko potopi. Leta 2012 naj bi se na Arktiki potopila do globine med 2000 in 2500 metrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta