V Srbiji 279 novih okužb in 12 smrti, v BiH v zadnjem dnevu 90 okužb

STA, M.R.
13.07.2020 16:11

V Srbiji so v zadnjem dnevu potrdili 279 novih primerov koronavirusa in 12 smrti. Raste pa število ljudi na ventilatorjih, teh je sedaj rekordnih 154. V Bosni in Hercegovini so medtem v zadnjem dnevu potrdili 90 okužb, potem ko so prejšnji teden večkrat potrdili tudi po 300 okužb v enem dnevu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Srbska premierka Ana Brnabić je napovedala, da bodo od jutri dalje zaščitne maske obvezne v zaprtih prostorih po vsej državi.
EPA

V Srbiji se je s koronavirusom skupno okužilo 18.639 ljudi, aktivno okuženih je 4294 oseb. Doslej pa je zaradi covida-19 umrlo 405 ljudi. Zabeležili so nov rekord, saj je na respiratorjih 154 bolnikov od skupno 159 hospitaliziranih.
Čeprav se število novih okužb v zadnjih dneh niža, to še ni dovolj za optimizem, je opozorila premierka Ana Brnabić. Ob tem je danes napovedala, da bodo zaščitne maske od torka obvezne v zaprtih prostorih po celi državi.
Tudi v BiH so danes potrdili manj okužb kot prejšnje dni. Od 90 novih potrjenih okužb so jih 71 zabeležili v Federaciji BiH. V državi so v zadnjem dnevu umrle štiri osebe. Skupno so v BiH potrdili skoraj 7000 okužb, umrlo je več kot 220 ljudi.
Podobno kot v Srbiji tudi v BiH beležijo porast hospitalizacij, v Sarajevu je na zdravljenju trenutno rekordnih 53 oseb. Oblasti zato naprošajo državljane, naj se držijo varnostnih predpisov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta