V ZDA zaradi mraza in snega več deset mrtvih

N.S., STA
20.01.2024 12:24

V ZDA je v minulem tednu zaradi zimskih razmer umrlo najmanj 50 ljudi

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Zelo nizke temperature, sneg in poledica so bili vzrok za številne prometne nesreče ter težave v letalskem prometu, zaprte so bile številne šole, mnoga gospodinjstva so še vedno brez elektrike.  V zvezni državi Tennessee je po uradnih podatkih umrlo 14 ljudi, v Pensilvaniji je v petek v prometni nesreči na avtocesti umrlo pet žensk. O petih smrtnih žrtvah poročajo tudi iz Kentuckyja.

V Oregonu so zaradi električnega udara, ko je v snežnem neurju na njihovo vozilo padel drog daljnovoda, umrli trije ljudje. V tej zvezni državi na zahodu ZDA je sicer brez elektrike 75.000 ljudi, zato so razglasili izredne razmere. O mrtvih poročajo tudi iz Illinoisa, Kansasa, New Hampshira, New Yorka, Wisconsina in zvezne države Washington.

V nekaterih delih ZDA naj bi se mraz nadaljeval tudi ta konec tedna. To velja tudi za jug ZDA, kjer niso navajeni tako nizkih temperatur. V bližini Buffala na zahodu zvezne države New York pa je ta teden snežilo pet dni, zapadlo je 1,9 metra snega.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta