V ZDA že več kot 150 tisoč umrlih za covidom-19, v predstavniškem domu obvezne maske

K. Š., STA
30.07.2020 08:45

V ZDA je za covidom-19 v zadnjem dnevu umrlo še 1267 ljudi, s čimer je število smrtnih žrtev preseglo 150 tisoč, kažejo podatki Univerze Johnsa Hopkinsa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Potem ko je v ZDA pozno spomladi število novih okužb že začelo upadati, sedaj nekatere ameriške zvezne države (predvsem na jugu in zahodu) beležijo porast okužb. Med njimi je tudi Florida, kjer je v zadnjem dnevu za covidom-19 umrlo 216 ljudi, kar je največ doslej. Skupno je v tej zvezni državi koronavirusna bolezen 19 zahtevala 6300 življenj.
Med okuženimi je tudi kongresnik, zato so v predstavniškem domu od danes obvezne maske. Predsednica doma Nancy Pelosi je v sredo odredila, da morajo od danes vsi člani predstavniškega doma in osebje nositi zaščitne maske. Zagrozila je tudi, da bodo varnostniki vse, ki bodo to pravilo kršili, pospremili iz poslopja. Odločitev je sprejela, potem ko je republikanski kongresnik Louie Gohmert prek Twitterja sporočil, da je okužen z novim koronavirusom ter da nima simptomov. Čeprav je bilo nošenje mask v predstavniškem domu doslej priporočeno, jih kongresnik iz Teksasa ni uporabljal. Nazadnje se je v torek udeležil zaslišanja pravosodnega ministra Williama Barra.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta