(VIDEO) BiH zaradi obilnih padavin in taljenja snega v primežu poplav

M.R.
04.02.2019 09:37

V BiH se stanje na poplavljenih območjih nekoliko umirja. Vodostaji počasi upadajo, a prebivalci in dežurne službe imajo za seboj precej težko noč.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Poplave v BiH
Youtube/klix.ba

Včeraj ja namreč v BiH poplavilo večje število rek, poplave pa so posledica taljenja snega in obilnih deževnih padavin. Zalilo je ogromno hiš, avtomobilov, obdelovalnih površin in uničilo več cest, vse skupaj pa spominja na leto 2014, ko so BiH prizadele katastrofalne poplave. 
{embed_youtube}https://youtu.be/UMGPwCdSx-0{/embed_youtube}
Pripadniki dežurnih služb so celo noč stražili ob bregovih rek in skušali omejiti poplavne površine. Ob magistralni cesti Lašva-Busovača so s prečrpavanjem uspeli omogočiti prevoznost ceste. Direktor federalne civilne zaščite Fahrudin Solak je dejal, da je trenutno vse pod nadzorom in da ni razloga za paniko. "Ne moremo pa si privoščiti tega luksuza, da bi se sprostili. Bomo na terenu in usmerjeni v vse probleme," je dejal. 
{embed_youtube}https://youtu.be/nIRtQ3ccVgQ{/embed_youtube}
Busovačo je obiskal tudi premier Federacije BiH Fadil Novalić, ki se je sestal s Solakom in načelnikom Busovače Asimom Mekićem
{embed_youtube}https://youtu.be/XtBtPuLUyik{/embed_youtube}
Kritično je tudi v Kaknju, kjer je struga reke še naraščala. Prav tako pa imajo težave v Maglaju, kjer je zaprta cesta Maglaj-Zavidovići. 
{embed_youtube}https://youtu.be/QrI7zH-j5Gc{/embed_youtube}
Težave imajo tudi v Hercegovini, kjer so se padavine umirile že včeraj popoldne, a gladine rek so še kar naraščale. Tako je v bližini Mostarja poplavilo več cest in tudi posamezne ulice v mestu, kjer je voda poplavila tudi parkirana vozila, meščani pa  so se zbali, da bo vdrla tudi v njihove domove. 
{embed_youtube}https://youtu.be/FRW3qDYCa8s{/embed_youtube}
Zaradi velike količine vode se je sprožilo tudi več plazov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta