(VIDEO in FOTO) Poglejte si, kako so v Genovi porušili še zadnja stebra zrušenega viadukta

DR, STA
28.06.2019 12:14

V italijanski Genovi so danes porušili še zadnja dva stebra viadukta Morandi, ki se je zrušil med nevihto avgusta lani. Zaradi rušenja so morali evakuirati okoli 4000 okoliških prebivalcev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zaradi uničenja zadnjih dveh stebrov so morali evakuirati približno 4000 okoliških prebivalcev.
Reuters

Okoli 4500 ton betona in jekla se je okoli 9.40 v nadzorovani eksploziji z dinamitom zrušilo v zgolj sedmih sekundah. Na kraj so pripeljali cisterne z vodo in vodne topove, s katerimi so ustvarili vodni zid, da bi preprečili razpršitev majhnih delcev v mesto, navaja francoska tiskovna agencija AFP.
{embed_youtube}https://youtu.be/c3_OtJEFU54{/embed_youtube}
Zaradi uničenja zadnjih dveh stebrov so morali evakuirati približno 4000 okoliških prebivalcev. Ljudje, ki so živeli neposredno pod viaduktom, so sicer morali domove zapustiti že takoj po zrušenju avgusta lani.
Prebivalci, ki so jih danes evakuirali, se bodo predvidoma lahko domov vrnili drevi. Na območje so medtem oblasti poslale okoli 400 pripadnikov varnostnih sil, da bi preprečili morebitne kraje.

Reuters
Epa
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta