(VIDEO) Srbski poročevalec se je oglasil iz Ljubljane: Dovolj bo, če bomo delali kot Slovenci

M.R.
03.04.2020 14:07
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Srbska nacionalna televizija je včeraj poročala o stanju boja za zajezitev širjenja koronavirusa v Sloveniji. Poročevalec Vladimir Banić se je oglasil iz Ljubljane in naštel tri glavne razloge za razmeroma nizko število okužb v Sloveniji. 
Prvi je disciplinirano spoštovanje odloka o prepovedi druženja večjih skupin. "Ko je bil to samo še predlog, so ga že začeli spoštovati," je dejal Banić. 
{twitter}https://twitter.com/RTS_Vesti/status/1245811291660394498{/twitter}
Kot drugi razlog je navedel, da Slovenija sledi primeru Južne Koreje in da opravi vsak dan razmeroma veliko število testiranj. Banić je ob tem navedel, da je v Sloveniji opravljenih že blizu 30 tisoč testiranj. Po uradnih podatkih do danes jih je bilo sicer opravljenih skoraj 26 tisoč. 
Tretji razlog pa je samoizolacija. "Ljudje se ne videvajo, prijatelji se ne videvajo," je povedal in pojasnil, da Slovence pri tem vodi prepričanje, da se bomo tako kar se da hitro vrnili v normalno življenje. 
"Nekateri bodo rekli, da je Slovencev trikrat manj kot nas v Srbiji, to pa ne pomeni, da bi morali biti mi doma trikrat bolj odgovorni. Dovolj bo, če bomo delali kot Slovenci, pa bomo morda istočasno ali pa s tremi oziroma dvema dnevoma pozneje, kolikor smo kasneje sprejeli te ukrepe, izšli iz te krize," je zaključil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta