(VIDEO) V Nashvillu odjeknila eksplozija, trije ljudje so ranjeni, policija domneva, da je bila namerna

STA, M.R.
25.12.2020 18:20
Najmanj trije ljudje so bile lažje ranjeni v današnji siloviti eksploziji avtodoma v središču mesta Nashville v ameriški zvezni državi Tennessee. Povzročena je bila tudi gmotna škoda. Po prvih ugotovitvah preiskovalci predvidevajo, da je bila eksplozija namerno povzročena, je sporočila policija.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija priziorišča eksplozije, ki jo je na Twitterju objavila lokalna policija.
EPA

Dramatično dogajanje se je začelo, ko se je policija odzvala na telefonske klice, da je na območju slišati strele. Policija je prispela je na kraj dogajanja, še preden je vozilo začelo goreti. Postala je pozorna na sumljiv avtodom, tako da je uspela izprazniti območje, še preden je odjeknila eksplozija, je novinarjem povedal tiskovni predstavnik policije Don Aaron.

Preiskavo ob mestni policiji vodi tudi zvezna policija FBI. Motiv incidenta še ni znan.

V eksploziji so zoglenele fasade poslopij in površine ulic v središču mesta, ki je polno trgovin, podjetij, restavracij in barov. Ulice so polne koščkov stekla, vej z dreves in opeke. Eksplozijo so čutili nekaj ulic daleč. Odjeknila je ob 6.30 po lokalnem času, ko so bile ulice večinoma prazne.

Župan mesta John Cooper je dejal, da je škoda "omejena, a dramatična". Izpostavil je, da so imeli "srečo", da se je eksplozija zgodila na božični dan, ko je bilo v središču mesta malo ljudi.

"Zdi se, da je šlo za namerno dejanje," pa je tvitnila mestna policija.

Predsednik ZDA Donald Trumpa je seznanjen z incidentom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta