Visoki predstavnik vojske: "Putin bo ukrajinsko vprašanje poskušal rešiti še letos." To je razlog ...

Va
24.02.2024 12:01

Vodja ukrajinskega vojnega kabineta je povedal, zakaj v Kijevu pričakujejo, da bo ruski predsednik v Ukrajino poslal še več vojakov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

"Vladimir Putin bo poskušal ukrajinsko vprašanje rešiti še letos, pred ameriškimi predsedniškimi volitvami novembra," je za BBC izjavil vodja ukrajinskega vojnega kabineta Oleksij Danilov

Danilov ocenjuje, da ruski predsednik ne bo želel tvegati in čakati, "ker nihče ne ve, kako bo deloval predsednik Trump", je navrgel o možnem razpletu volitev v ZDA. 

Ukrajina zato pričakuje, da bo Putin zdaj na ukrajinsko bojišče poslal še več vojske in poskušal z destabilizacijo.  

"Položaj je težek in zapleten," je priznal Danilov. "Na žalost smo do neke mere talci hitrosti, s katero nam naši zavezniki pomagajo, in to se kaže neposredno na prvo bojni liniji." 

EPA

Ukrajinski vojaki so "resnično izčrpani", pravi visoki predstavnik ukrajinske vojske, in da bo Ukrajina morala mobilizirati veliko več ljudi. A glavni problem je "orožje, orožje, orožje", je poudaril.  

Kot je znano, ruska vojska zadnje tedne napreduje v vzhodni Ukrajini, in to iz več smeri. Pri tem izkorišča zamujanje zahodne vojaške pomoči Ukrajini.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta