Voznik trčil v konvoj s premierjema Velike Britanije in Belgije

M.R.
09.11.2018 18:07

V Belgiji je neprevidni voznik trčil v konvoj, v katerem sta se vozila britanska premierka Theresa May in belgijski premier Charles Michel. Vodji britanske in belgijske vlade sta potovala na slovesnost ob 100. obletnici konca prve svetovne vojne.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Belgijski premier Charles Michele (levo) in britanska premierka Theresa May sta položila vence na slovesnosti za britanske vojake, ki so padli v prvi svetovni vojni.
Pool

V nesreči, ki se je zgodila v bližini meje s Francijo, sta bila poškodovana dva policista. Michelov predstavnik je povedal, da ni šlo za nikakršen napad. "Voznik pač ni bil previden," je povedal. Najprej naj bi skušal prehiteti konvoj vozil na avtocesti, nato pa je skušal skreniti na pas, po katerem je vozil konvoj. Ob tem sta policista na motornih kolesih izgubila nadzor nad vozili in padla. 
Motorni kolesi pa bi skoraj zadeli vozilo, v katerem je bil Michel. Mayeva pa se je vozila na čelu konvoja in ni videla, kaj se je zgodilo, je še povedal Michelov predstavnik. 
Michele je s svojim vozilom počakal, da so prišli na kraj reševalci, nato pa so ga odpeljali naprej. Mayjeva in Michel sta nato prispela na pokopališče, kjer sta sodelovala pri polaganju vencev v spomin na prve in zadnje padle Britance v prvi svetovni vojni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta