Vučić: Nasilja ne bomo več dovolili, s tem se ne bom več ukvarjal

M.R.
18.03.2019 09:43

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je sinoči na Televiziji Pink komentiral včerajšnje prosteste proti oblastem v Beogradu. Naredili smo napako, ker smo ocenili, da imamo opravka z racionalnimi ljudmi, pa je povedal, ko je komentiral sobotne dogodke v prostorih nacionalne televizije RTS.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vodja opozicije Dragan Đilas govori pred predsedniško palačo v Beogradu. 
EPA

V opoziciji imajo po njegovih besedah več razlogov za frustracije in prav to naj bi bil glavni razlog, da so protestniki vdrli v prostore javne televizije, kjer je prišlo tudi do nasilja. Aleksandar Vučić meni, da opozicija nima enotne politike, hkrati pa naj bi jo tudi skrbelo, da število protestnikov pada. 
Od danes dalje po njegovih besedah nasilja ne bo več. Pri tem je dejal, da direktorju javne televizije Draganu Bujoševiću včeraj ni bilo lahko. Pri tem pa je še dejal, da RTS ni objektivna televizija, ker da so v njej zaposleni ljudje, ki jih je zaposlil prejšnji režim. "Vsi, ki se bodo zatekli k nasilju, bodo še isto sekundo prijeti. O tem ne bo več pogovora," je bil odločen Vučić. 
"Ne bojim se ljudi, ki nimajo nikakršne politike, saj to ne gre skozi. Od jutri dalje se bom ukvarjal s svojim delom. Z njimi se ne bom več ukvarjal. A nasilja ne bo več," je dejal. Priljubljenost igralca Sergeja Trifunovića, sicer najostrejšega kritika Vučićevega vladanja, je zaskrbela voditelje opozicije, je prepričan Vučić, ki dodaja, da se je to zgodilo, ker je bil Trifunović najbolj ekstremen. 

Aleksandar Vučić
Reuters
Protestniki pred predsedniško palačo v Beogradu.
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta