Zaradi listerije v njegovih mlečnih izdelkih naj bi umrlo 10 ljudi. Švicarski sirar sredi preiskave

STA, Gr.G.
27.08.2020 12:53

Osumljeni je obtožen umora iz malomarnosti, povzročitve telesnih poškodb in kršenja švicarske zakonodaje o varnosti hrane.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Reuters

Švicarski organi pregona preiskujejo enega od švicarskih sirarjev iz kantona Schwyz, saj sumijo, da je zaradi listerije v njegovih mlečnih izdelkih v zadnjih dveh letih umrlo 10 ljudi, več kot 20 pa jih je zbolelo. Proizvajalca sira iz osrednjega švicarskega kantona sumijo odgovornosti za to, da je 34 ljudi od leta 2018 zbolelo zaradi prisotnosti bakterije listerije v proizvodih, 10 od teh pa jih je umrlo, je potrdila tožilka Franziska Steiner.
Osumljeni je obtožen umora iz malomarnosti, povzročitve telesnih poškodb in kršenja švicarske zakonodaje o varnosti hrane. Listerija je sicer pogosta bakterija in večina ljudi, ki jo zaužije, ne zboli. Resno grožnjo pa bakterija predstavlja za starejše, nosečnice in tiste z resnimi boleznimi, kot so diabetes ali rak. Steinerjeva je za agencijo še pojasnila, da sporna sirarna ne obratuje več.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta